Националният селекционер на Англия Рой Ходжсън смята, че предстоящия Мондиал е перфектен шанс за Уейн Руни да покаже на футболната общественост, че е един от най-добрите футболисти в световен мащаб.

Нападателят на Манчестър Юнайтед ще бъде основна движеща сила в състава на "Трите лъва" по време на световните финали, а очакванията на неговия наставник в представителния тим към него са доста големи.

"Това е една чудесна възможност Уейн да покаже, че не е просто една голяма звезда от Висшата лига, а е един от най-добрите футболисти на планетата", заяви Ходжсън, цитиран от "Скай Спортс".

"Уейн винаги поема отговорност с отбора на Манчестър Юнайтед, а освен това винаги го прави и с националния отбор. Мисля, че годината е просто страхотна за него".

"В момента той се намира в топ физическо и психическо състояние и ние всички знаем колко добър футболист е".

"Моята надежда и посланието ми към него е "Това е твоя шанс!". Уейн е на 28 години, което е една страхотна футболна възраст".

"Това е световната сцена, идеална възможност за него да покаже на хората по света това, което ние знаем. А това е, че е много, много талантлив футболист, много добър по всички параграфи и футболист, който е в състояние да играе на всяка позиция. Той е играч, който е играе водеща роля в своя отбор, който е сред най-добрите тимове в света. Надявам се да покаже тази форма и с националния тим на Англия и аз съм уверен, че ще го направи", завърши Ходжсън.