Влезлият завинаги в историята на Уигън с победния гол във финала за ФА Къп миналия сезон, ще пропусне двубоите до края на кампанията заради тежка контузия.

От клуба потвърдиха, че полузащитникът Бен Уотсън е получил двойно счупване на крака след инцидент по време на двубоя с Барнзли вчера. Футболистът пострада при един сблъсък за спорна топка в началото и веднага стана ясно, че състоянието му е сериозно.

Той получи кислород на терена и бе изнесен на носилка, а направените тестовено само потвърдиха, че е получил фрактура на тибията и фибулата на десния си крак и ще претърпи възможно най-скоро операция.

Счита се, че контузията не е застрашаваща кариерата, тъй като травмата е на друго място на крака, който Уотсън счупи и през 2012-а и също бе дълго време извън игра. След това се завърна и миналия май донесе ФА Къп на скромния тим след попадението си в самия край на финала срещу Ман Сити.

„Сигурен съм, че Бен ще се възстанови и ще се върне, защото той е боец и страхотен професионалист“ заяви мениджърът на Латикс Уве Рьослер, чийто тим се бори за място в плейофите и възможност за бързо връщане в английския елит.