Мениджърът на Нюкасъл Алан Пардю отнесе 7 мача наказание от независимата комисия към ФА, заради удара си с глава срещу Дейвид Мейлър от Хъл Сити преди 10 дни.

За 3 от двубоите той няма право да присъства дори на стадиона. Към наказанието му е добавена и глоба от 60 000 паунда, както и предупреждение за бъдещето му поведение.

Това е най-дългото наказание налагано на мениджър в историята на Висшата лига. Последната толкова дълга санкция бе на легендата Брайън Клъф, който през февруари 1989-а година получи забрана да води отбора си до края на сезона заради удар срещу фенове, нахлули на терена.

Пардю, който веднага след инцидента бе глобен със 100 000 лири от Нюкасъл обяви, че няма да обжалва. Той се призна за виновен и при повдигането на обвинението, като поиска лично изслушване. Счита се, че при решението комисията е взела и предишни негови провинения.

„Както вече показаха, дълбоко съжалявам за случилото се и отново искам да се извиня на всички замесени страни за своето поведение, което бе неприемливо. Приемам наказанието и сега фокусът ми ще бъде към предстоящия мач с Фулъм, както и стремеж за силен завършек на сезона“ заяви в изявление мениджърът.

Той няма да има право да присъства на „Крейвън Котидж“ за предстоящия двубой, а след това и на „Сейнт Джеймсис Парк“ за мачовете с Кристъл Палас и Евертън. Срещу Саутхемптън, Манчестър Юнайтед, Стоук и Суонси пък ще може да бъде на трибуните.