Мениджърът на Нюкасъл Алан Пардю за пореден път призна вината си от инцидента с Дейвид Мейлър от Хъл и обяви, че няма да обжалва наказанието от 7 мача, което получи.

Специалистът стана първият в историята, който бе санкциониран с пълна забрана до стадиота за 3 от двубоите, а освен това бе глобен и с 60 000 паунда, които бяха добавени към 100 000, които отнесе от ръководството на Нюкасъл.

„Хората правят грешки. Аз допуснах такава, при това пред милиони хора и тогава трябва да си понеса последствията. Цената определено бе висока, но аз приемам всичко и продължавам напред“ заяви Пардю, който за първи път говори пред медиите след инцидента.

„Каквото и да бе решението за наказанието ми аз щях да го приема, така че няма да обжалвам. Просто не трябваше да се замесвам в подобен инцидент. Досега имах само едно наказание за предишните си 678 двубоя, но това не оправдава стореното. Случилото се трябва да ме направи по-добър мениджър“ добави босът на Свраките, който отново се извини на Дейвид Мейлър, Стив Брус и феновете на Хъл и Нюкасъл.

Той започва да изтърпява наказанието си в събота, когато отборът му гостува на Фулъм, а той няма право да бъде на „Крейвън Котидж“.