Противоречивият френски нападател Никола Анелка обяви, че напуска Уест Бромич незабавно, а от клуб отговориха, че е бил уволнен.

Наскоро той получи наказание от 5 мача заради жеста „кенел“, който направи след гол във вратата на Уест Хям в края на декември и след като стана ясно, че санкцията няма да бъде обжалвана, трябваше да започне да я изтърпява от утрешния двубой със Суонси.

Днес следобед французинът обяви, че е бил уведомен, че може да се върне и да тренира с отбора, но само при определени условия, които обаче не може да приеме, тъй като те застрашават неговата почтеност.

При това положение в той обяви в Туитър, че напуска клуба. „Взех решение да се освободя и да сложа край на договора си с Уест Бромич Албиън“, изтъкна опитният играч.

По-късно от Албиън излязоха със съобщение, в което обявиха, че не са били уведомени за решението му, но заради лошото му поведение той е информиран за прекратяването на договора му, което ще стане факт официално след 14 дни.

Веднага след инцидента Анелка бе глобен с 80 000 паунда от Дроздовете и получи нареждане да премине курс по начин на поведение. Той бе оправдан по обвиненията, че жестът е анти-семитски, но признат за виновен в непристойно поведение.

Французинът се завърна на Острова миналото лято, като записа 12 участия за Уест Бромич и вкара 2 гола.