Фулъм постигна първия си успех от 1 януари, след като се наложи с 1:0 над Нюкасъл и прекъсна поредица от 2 точки в предишните си 9 мача. 

Триумфът бе първи за треньора Феликс Магат, с което Котиджърс възродиха надеждите си за спасение. Те обаче още са последни с 24 точки, като остоват на 4 от 17-ото място. 
Ашкан Дежага вкара победния гол за лондончани в средата на втората част, като осигури 5-и пореден успех над  Свраките. 

Феликс Магат направи 5 промени в състава на домакините, като най-значимата бе на вратата, където Дейвид Стокдейл замени Мартен Стекеленбург. Костас Митроглу не бе в групата и в атака отново играеше Коули Уудроу. Папис Сисе и Фабрисио Колочини се завърнаха за Нюкасъл на местата на Дебюши и Лоик Реми. 

През първото полувреме нямаше кой знае какви ситуации, въпреки че домакините бяха по-активни. Липсваше им обаче креативност, така че Тим Крул нямаше особено много работа. 

Минути след почивката гостите оцеляха. Хейтинга опита удар, при който се получи рикошет и топката премина голлинията преди да бъде изчистена, а след това Касами реализира, но попадението бе отменено поради засада. При първоначалния удар също се оказа, че топката наистина не е минала с целия си обем голлинията. 

В 68-ата минута обаче лондончани вкараха. Ашкан Дежага влезе навътре и стреля по диагонала, а Тим Крул определено трябваше да се справи по–добре, след като не успя да избие. Интересно е, че малко преди това Папис Сисе пропусна сам срещу вратаря. 

Ключов момент имаше и в добавеното време. Тогава Тим  Крул се включи в наказателното поле при корнер и топката стигна до него. Вратарят стреля, а топката се отби в ръката на Хейтинга. Реферът обаче явно прецени, че защитникът не е имало какво да направи заради малката дистанция между играчите и не отсъди нищо.