Мениджърът на Кардиф Сити Оле Гунал Солскяер обяви, че ще остане начело на тима дори и той да изпадне от Висшата лига.

Норвежецът замени Малки Маккай в началото на януари, но спечели едва 2 победи от 10 мача начело на уелсците в първенството и в резултат тимът от известно време е в зоната на изпадащите, като в момента изостава на 3 точки от спасението 8 кръга преди края.

„Всички искаме да запазим мястото си в елита, но независиво от това, което ще се случи, аз ще бъда тук и в бъдеще. Мога да обещая лоялност на 100%“ обяви бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

„Всеки знае, че продължителността на дадена позиция е ключов фактор за успеха. Още от идването си тук усетих страстта на хората тук, които са наистина изключителни. Ден след ден те показват отдадеността си към отбора и ние ще дадем всичко, за да ги зарадваме“ добави той.

„Лоялността, здравата работа и отдадеността са ценности, които за мен са важни. Никога не съм работил по-здраво в кариерата си, но знаех още от началото, че ще бъде трудно. Искам да си заслужа уважение чрез своята работа и играта на отбора и затова аз съм напълно отдаден на този проект. Всички в клуба са убедени, че ще оцелеем и ни остават още 8 финала, в които да си гарантираме това“ каза още Солскяер.

Кардиф приема Ливърпул в следващия си мач, но до края на сезона ще има мачове с преките конкуренти Уест Бромич, Кристъл Палас, Стоук Сити и Съндърланд, от които може да вземе точките, които ще му гарантират оцеляването.