Английският съдия Андре Маринър ще ръководи двубой от Висшата лига в предстоящия кръг като получи наряд за сблъсъка на южния бряг в събота между Саутхемптън и Нюкасъл.

Както е известно реферът допусна груба грешка по време на дербито Челси – Арсенал, когато изгони по погрешка Киърън Гибс вместо Алекс Окслейд-Чембърлейн при ситуацията през първото полувреме, когато последният игра с ръка след удар на Азар.

Арбитърът обаче се обърка и отстрани защитника заради което естествено получи сериозни критики. Самият той се извини на Арсенал след мача и бе обявено, че е крайно разочарован от допусната неточност.

Въпреки това от Висшата лига решиха да не предприемат санкции срещу Маринър и го включиха сред реферите за предстоящите срещи, като потвърдиха това и в официалния списък на съдиите публикуван в сайта на първенството.

Веднага след случилото се от Асоциацията на арбитрите защитиха своя колега. „Андре е опитен съдия и е нормално да бъде разочарован от допуснатата грешка. Подобни неща се случват рядко и често са резултат от съчетаването на различни фактори“ се казваше в официалното съобщение.