Суперзвездата на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович изключи възможността да носи екипа на английски тим в бъдеще и вярва, че най-добрият му шанс да спечели Шампионската лига е със състава от френската столица.

Шведът носи екипа на отбора като Аякс, Ювентус, Интер, Барселона и Милан и не смята за да напуска парижани, с които е обвързан до лятото на 2016-а година.

„Невъзможно е да отида в Англия. Денят, в който приключа с футбола няма да си кажа „може би трябваше да играя във Висшата лига“. Така или иначе това не се е случило. Кариерата ми мина в други страни и няма смисъл да съжалявам“ заяви той преди двубоя с Челси.

„Това е последният ми договор в Европа и ще трябва да спечеля Шампионската лига с настоящия ми тим. Денят, в който напусна Париж ще премина на по-ниско ниво или ще прекратя кариерата си. Дали ще бъдем крале на Европа? Не зная. Не искам да мисля толкова напред, а да се концентрирам върху двата двубоя с Челси“ добави нападателят.

Според него лондончани са фаворити в сблъсъка, а неговият ПСЖ изостава с няколко години от това, което правеше Челси в началото на идването на Роман Абрамович. „Според мен Челси е абсолютен фаворит срещу нас. Те имат много опит, докато ние продължаваме да се развиваме“.