Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес запази спокойствие, въпреки страхотната победа на неговия тим над Арсенал с 3:0, която увеличи сериозно шансовете на тима да попадне в четворката.

Карамелите спечериха за 6-и път поред и макар и да остават 5-и, вече са само на точка от Артилеристите, като имат и мач по-малко. Испанецът обаче знае, че отборът му има за върши още работа.

„Може и да не звучи много романтично, но още преди мача казах, че каквото и да се случи в него ще останат още 18 точки, за които да играем. Сега просто трябва да се възстановим и да бъдем готови за следващия двубой другия уикенд, който ще бъде не по-малко важен“ изтъкна Мартинес, който не пропусна да похвали своите играчи.

„Трябваше да бъдем перфектни във всички аспекти на играта. Бяхме компактни, защитавахме се много добре и в тактическо отношение бяхме наистина изключителни. Проведохме мача великолепно и да вкараме 3 гола и да запазим суха мрежа бе прекрасно. Надявахме са на добър резултат, но с представянето си преминахме много бариери, което бе по-важното“ добави той.

„Ще продължим да работим здраво и да показваме своя потенциал. В отбора има конкуренция, но отношението на момчетата е фантастично. Имаме 63 точки в момента и ще се опитаме да завършим с колкото можем повече“ каза още босът на Евертън.