Както се очакваше Футболната асоциация на Англия отхвърли молбата на Хъл Сити да си смени името и вече да се казва Хъл Тайгърс.

Желанието на собственика Асем Алам предизвика противоречиви реакции, като една част от привържениците се обявиха против подобна промяна, докато други я одобриха.

В скорошно проучване сред притежателите на сезонни билети балансът бе почти изравнен – 2565 бяха за промяната, а 2517 против. Цели 9159 обаче не гласуваха.

В крайна сметка след като молбата бе разгледана, съветът към ФА взе решение да не допусне промяна на името. 63,5% от членовете са гласували против, така че собственикът на клуба определено ще остане разочарован.

Биснесменът дори заплаши, че ако получи отказ ще оттегли подкрепата си, така че сега с интерес се очаква неговата реакция. Иначе от Хъл отказаха коментар предвид предстоящия полуфинал за ФА Къп срещу Шефилд Юнайтед в неделя.

„Клубът няма да коментира днешното решение на ФА. Нашият фокус е върху подкрепата към Стив Брус и тима преди полуфинала за ФА Къп, който е първи от над 80 години. Очакваме ви на „Уембли“ пише в сайта на отбора.

Феновете, които бяха против промяната обаче, останаха доволни. „Радваме се, че ФА се съгласи с повечето хора, които не искаха името да бъде сменено. Щастливи сме, че те прецениха, че традициите и наследството са нещо важно за този клуб“ заяви Йън Уотърсън.