Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес побърза да обяви, че няма шанс Рос Баркли да премине в градския съперник Ливърпул. 

Днес в английските медии се появиха информации, че младият халф е цел на Червените, които били готови да платят 38 милиона паунда за него и да го превърнат в най-скъпия футболист в историята си. Испанецът обаче бе категоричен, че това няма да се случи. 

„По отношение на слуховете за Рос Баркли мога да кажа, че според тях ние вече сме отказали 50 милиона от Манчестър Юнайтед за него, така че при това положение няма как да вземем 38 от Ливърпул” коментира той. 

Полузащитникът прогресира страшно много през този сезон и спечели много почитатели с играта си, като според мнозина със сигурност трябва да бъде в националния отбор за световното първенство. Друг играч, за когото има трансферни слухове е бранителят Джон Стоунс, но Мартинес остава спокоен. 

„Мисля, че след като трябва да коментирам подобни спекулации мога да кажа, че това само показва колко добре се справят нашите млади футболисти и това е комплимент за работата на клуба” добави той. 

Испанецът направи този коментар преди да замине за „Анфийлд” и да участва в церемонията, на която бяха почетени жертвите на трагедията на „Хилзбъро”. Тя бе предавана директно на „Гудисън Парк”, като играчите на Евертън също отдадоха почит на тези, които загубиха живота си преди 25 години.