Една от най-знаменитите фигури в румънския футбол, в края на 90-те години на миналия век, Дан Петреску може да поеме Саутхямптън след края на сезона в случай, че Маурисио Почетино напусне отбора, пише "Мирър".

Последният успя да направи много хубави неща начело на "Светците" и постигна не една и две победи над водещите английски клубове. С оглед на сложната ситуация в отбора обаче специалистът не иска да подписва нов договор и може да напусне клуба през лятото, макар че има до края на контракта си още година.

Смята се, че Почетино е един от вариантите за нов мениджър на Тотнъм, където бъдещето на Тим Шерууд е доста неясно и е много вероятно той да бъде уволнен в края на сезона.

Според последни информации от Саутхямптън са се примирили, че по всяка вероятност ще се разделят със своя наставник и клубът се е спрял на румънеца Дан Петреску за негов заместник.

46-годишният бивш защитник е много добре познато име във Висшата лига, след като е играл в Шефилд У, Челси, Брадфорд и Саутхямптън.

Той бе част от "Светците" през сезон 2001-2002, като изигра за тима 11 мача и отбеляза 2 гола. Като цяло обаче Петреску блесна най-вече в Челси, където изкара пет години.

Треньорската кариера на специалиста върви във възходящ план и през последните пет години той бе начело на Кубан Краснодар и Динамо Москва, като наскоро бе сменен начело на столичния руски тим и в момента е без работа.