Мениджърът на Кристъл Палас Тони Пюлис похвали футболистите си, след като тимът на практика си осигури оцеляването, печелейки с 3:2 на терена на Евертън и достигайки границата от 40 точки.

Бившият бос на Стоук свърши прекрасна работа идвайки на „Селхърст Парк“ и потвърди репутацията си на изключително добър тактик, като поне още един сезон във визитката му ще продължи да пише, че никога не е изпадал.

„Това е едно от най-добрите ми постижения, което обаче се дължи на играчите, защото те бяха фантастични и донесоха това, което искахме да постигнем“ коментира наставникът.

Под негово ръководство тимът е с баланс 10-3-9 във Висшата лига, след като преди това започна сезона със 7 поражения в 8 мача, а от първите си 12 двубоя имаше едва 7 точки. Трансформацията обаче бе забележителна и сега Орлите са на комфортното 11-о място.

„Когато дойдох, не само футболистите, но и всички около клуба бяха загубили надежда за спасение. Говореше се дори да започнем подготовка за сезона в Чемпиъншип. Аз обаче не се плаша от предизвикателствата и заедно с момчетата постигнахме нещо, към което ще се връщам винаги с голямо удоволствие“ добави той.

„Срещу Евертън на моменти играхме страхотен футбол. Спасени сме, но искаме да завършим сезона максимално силно, така че ще играем здраво и в оставащите си двубои“ каза още Пюлис, чийто тим ще срещне претендентите за титлата Ливърпул и Ман Сити.