Астън Вила приключи серията си от 4 поредни загуби с 0:0 у дома срещу Саутхемптън. В мача нямаше много положения, въпреки че по-добрите ситуации бяха за гостите, но бяха пропуснати. 

С точката Вила увеличи актива си до 35, но все още не може да се чувства сигурен за мястото си в елита. Добрата новина бе, че Кардиф стигна само до точка срещу Стоук, така че разликата на бирмингамци до опасната зона остана 5 точки. Светците са 8-и с 49. 

За домакините отново Андреас Вайман и Гейбриъл Агбонлахор водеха атаката, като Леандо Бакуна се завърна след контузия. докато за Саутхемптън имаше цели 4 промени в състава, в сравнение с миналия кръг. 

Класата на гостите бе по-голяма и това се видя още в първите минути. До 5-ата Рики Ламбърт пропусна 2 положения. Първо не успя да стреля с глава, а след това засече подаване на Люк Шоу покрай вратата. 

Гостите владееха спокойно топката и контролираха мача. В средата на полувремето Стивън Дейвис пропусна да вкара, след като Гузан не успя да стигне до едно центриране, топката стигна до Дейвис, но американският вратар реагира подобаващо. 

Едва в края на полувреме Вила заигра по-добре, като Райън Бъртранд осъществи няколко пробива в лявата зона. След паузата темпото се вдигна, но чистите положения останаха рядкост. 

Домакините отново показаха, че имат големи затруднения по отношение на креативността, като само центриранията на Марк Олбрайтън нямаше как да донесат успех. Саутхемптън продължи да задържа повече топката, но пропусна няколкото добри положения които имаше. Претенции за дузпа на два пъти бяха подминати от рефера Лий Мейсън.