Гарет Бари сериозно е изкушен от възможността да остане в Евертън за постоянно. Халфът играе под наем при "Карамелите" от редиците на Манчестър Сити.

33-годишният халф призна, че би останал на "Гудисън Парк". Неговият договор със Сити е до лятото и той може да премине при "Карамелите" със свободен трансфер и да подпише постоянен договор с тима.

Засега обаче не е имало никакви разговори с Роберто Мартинес за бъдещето на Бари в клуба. макар че полузащитникът прави много силен сезон с отбора.

Според последни информации от Евертън се страхуват, че Бари ще се окаже твърде скъп за тима. В момента той прибира над 100 хиляди паунда седмично.

Още не е ясно обаче, дали самият футболист би намалил финансовите си изисквания, особено с оглед на факта, че следващият му договор може да се окаже последен в кариерата му.

"Ако клубът ми предложи договор и покаже, че ме иска, това ще бъде една възможност за мен", коментира Бари бъдещето си в Евертън пред "Мирър".

"Роберто Мартинес е брилянтен и научих наистина много от него, той има страхотни идеи и то през цялото време. Дори и на 33 години, аз все още се уча на тактика и той ми помага много".

"Когато дойдох в Евертън знаех, че напускам отбор, който има шанс за трофей, но за мен е по-важно да играя редовно. Сезонът за Евертън пък е наистина доста успешен", каза още той.

Бари призна също, че се е опитал да убеди Пелегрини да остане в Сити, но в крайна сметка двамата не са успели да стигнат до разбирателство.

"Аз му казах, че мога да се боря за мястото ми в Сити. но явно той е решил, че не съм достатъчно добър. След като пристигнах в Евертън обаче всичко бе забравено", завърши халфът.