Мениджърът на Съндърланд Густаво Пойет вече вярва в спасението, след като Черните котки постигнаха два невероятни резултата срещу Манчестър Сити и Челси и взеха 4 точки от двете си тежки гостувания, което едва ли някой е очаквал.

Така тимът се приближи само на 3 точки от 17-ото място и запази надежди за оцеляване. Сега обаче трябва да бъдат спечелени точки срещу преките съперници, с което Съндърланд има проблеми, но сега със сигурност ще бъде вдъхновен за мача си с Кардиф в неделя.

„Мисля, че с нас всичко може да се случи. Всички ни бяха отписали, но ето че постигнахме резултати срещу Манчестър Сити и Челси, така че по този начин увеличихме надеждите си“ коментира уругваецът.

„Решението на рефера при дузпата бе трудно и можеше да отиде и в едната, и в другата посока. Никой не може да бъде сигурен дали е прав или не. Лайнсменът обаче бе този, който реагира веднага. Може да го обсъждаме с години, но пак няма да сме сигурни“ добави той.

„Играта ни бе добра, което е хубаво. Трябва да обаче да запазим спокойствие и да бъдем по-внимателни у дома. Момчетата говорят в съблекалнята, че ни предстои мач сякаш с Реал Мадрид, а не с Кардиф. Необходимо е да сме търпеливи и да опитаме да си свършим работата“ каза още Пойет.