Eвертън получи удар в преследването на четвъртото място, след като стана ясно, че няма да може да разчита на крилото Кевин Миралас до края на сезона.

Белгиецът е получил контузия в слабините в края на двубоя срещу Манчестър Юнайтед и ще почива най-малко 3 седмици. Точно толкова време има до края на кампанията и Миралас няма да играе срещу Саутхемптън, Манчестър Сити и Хъл.

„За съжаление направените тестове установиха, че Кевин има леко мускулно разкъсване в слабините, така че той няма да играе до края на сезона и това е разочароващо. Представянето му срещу Манчестър Юнайтед бе изключително и се надяваме, че ще преодолее травмата си и ще бъде на линия за световното първенство“ заяви мениджърът Роберто Мартинес.

Атакуващият играч има 8 попадения на сметката си през сезона, като 3 от тях вкара в последните 4 мача, така че бе в много добра форма и липсата му определено ще се отрази на Карамелите, които изостават на точка от 4-ия Арсенал.

Босът на мърсисайдци се надява, че преди края на кампанията ще може да използва Фил Джагиелка, Стивън Пиенаар и Дарън Гибсън, които дълго време лекуват травми и са извън терена.