Завърналият се във Висшата лига Куинс Парк Рейнджърс подсили защитата си с още един играч, след като купи Стивън Коукър от Кардиф Сити.

22-годишният футболист не успя да помогне на уелсците да избегнат изпадането през пролетта, но сега отново ще бъде част от елита. Договорът му е за 4 години, а се счита, че трансферната сума е около 8 милиона паунда.

„Бих искал да обявя преминаването на Стивън Коукър в Куинс Парк Рейнджърс. Добре дошъл“ заяви собственикът Тони Фернандес в Туитър. Миналата седмица на „Лофтъс Роуд“ дойде и Рио Фърдинанд, така че в центъра на отбраната на тима ще се съчетават опит и младост.

„Много съм развълнуван, че съм тук. За мен бе важно да продължа да бъда част от Висшата лига и мениджърът Хари Реднап ми даде шанс да играя в един фантастичен клуб. Той бе сериозен фактор да дойда тук, тъй като работих с него в Тотнъм. Да мога да играя заедно с Рио също бе от значение, защото за мен той е модел за подражание от дълго време, така че не можех да изпусна тази възможност“ заяви Коукър , който игра и в Суонзи.

„Зная на какво е способен Стивън и считам, че той е важно попълнение за клуба. Останах изненадан, когато Тотнъм реши да се раздели с него, тъй като той е млад и с обещаващо бъдеще. Той притежава всичко необходимо да бъде на високо ниво и съм сигурен, че ще го покаже“ коментира самият Реднап, който даде дебют на играча в елита пред 2010-а.