Самуел Ето’о очаквано бе обявен за играч на Евертън и заяви, че основната причина да пристигне при Карамелите е мениджърът на тима Роберто Мартинес. 

33-годишният нападател премина днес медицинските тестове и подписа за 2 сезона с мърсисайдци, като се присъединява към състава като свободен агент, след като договорът му с Челси изтече и не бе подновен. 

„Много съм щастлив, че съм тук и очаквам с нетърпение да облека синята фланелка на Евертън. Бях впечатлен от ентусиазма на мениджъра, но също така и от неговите знания за футбола. Роберто Мартинес демонстрира страхотна визия за играта и съм убеден, че мога да науча много от него” заяви камерунецът. 

„Много силно впечатление ми направи стила на отбора и веднага ми стана ясно, че в този тим ще имам възможност да играя футбол, което бе много важно” добави опитният футболист. Самият Мартинес също бе доволен. 

„Поговорихме си и останах приятно изненадан от амбицията, която все още притежава. За някой, който е спечелил почти всичко, неговото желание е все още като на 15-годишното момче, което отиде да се доказва в Испания. Считам, че Евертън е перфектното място за него, но все пак феновете трябва да проявят търпение относно физическото му състояние и да сме сигурне, че ще бъде в най-добрата си форма” сподели испанецът. 

Карамелите стартираха с 2 равенства във Висшата лига, а Ето’о би могъл да попадне в групата за двубоя с Челси в събота и да дебютира срещу бившия си отбор.