Бившият полузащитник на Арсенал Александър Сонг се завърна във Висшата лига, след като премина под наем в Уест Хям до края на сезона. 

26-годишният камерунец така и не успя да се наложи в Барселона през изминалите два сезона и новият треньор на каталунците Луис Енрике реши да се раздели с него, като го прави при Чуковете. 

Той бе представен официално пред феновете преди домакинския мач срещу Саутхемптън, а основната причина да вземе решение да приеме офертата на лондончани, е бил разговор с мениджъра Сам Алърдайс. 

„С треньора проведохме много ползотворен разговор. Смятам, че клубът има сериозна амбиция и със сигурност трябва да се представи по-добре от миналия сезон. Надявам се, че мога да му помогна дори да стигне до Европа, което би било страхотно постижение. Феновете искат тимът да бъде един от най-добрите в Англия и точно затова дойдох тук” обясни Сонг. 

„Имах и други варианти и не лесно да реша, но в  крайна сметка избрах да дойда в Уест Хям, защото отново исках да играя във Висшата лига” добави полузащитникът, който е осмото ново попълнение на лондончани през лятото и след него няма да бъдат привличани други играчи.