Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт удължи договора си с клуба до лятото на 2018-а година. 

Шотландецът пое отбора преди 2 години, но под негово ръководство тимът се представяше слабо като завърши на 15-о място през последните два сезона. 

Мнозина смятаха, че през настоящата кампания Вила е фаворит за изпадане, но вместо това отборът стартира с 10 точки от първите 4 мача и заема второ място в класирането, което явно е довело и до решението да се задържи Ламбърт. 

„Радвам се, че имам подкрепата на нашия президент Ранди Лърнър и на новия изпълнителен директор Том Фокс и съм убеден, че заедно ще продължим да работим, за да поставим клуба на мястото, което заслужава” заяви мениджърът пред официалния сайт на отбора. 

„Това е огромен и фантастичен клуб. Знаех, че първите 2 години ще бъдат трудни, но сега виждаме резултатите от здравата ни работа. В много по-добро състояние сме както на терена, така и извън него и искаме да надградим над солидния старт, който направихме. Целта ни е обаче и да се подобряваме и гледаме с оптимизъм на бъдещето” добави Ламбърт. 

„Постигнахме с Пол споразумение през миналата седмица и сме щастливи, че договорът му бе удължен. Имаме дългосрочен план за развитието на клуба и считаме, че той е подходящия човек да ни помогнем да постигнем целите си” каза Том Фокс.