Фулъм сложи край на мъките на Феликс Магат като мениджър на отбора, като освободи германеца след ужасяващия старт на сезона в Чемпиъншип. 

Снощи лондончани паднаха с 3:5 в Нотингам и са на последно място в класирането само с точка от 7 мача и с 18 допуснати гола, което е най-слабо постижение в дивизията. 

Магат пристигна на „Крейвън Котидж” през февруари със задача да запази елитния статут на отбора, но това не стана и Фулъм изпадна. През лятото президентът Шахид Кан запази доверие в специалиста, но след много слабото представяне досега реши, че е време за промяна. 

„За съжаление това е стъпка, която трябва да направим и смятам, че промяната е необходима. Благодаря на феновете за подкрепата и им обещавам по-добри дни в бъдеще” заяви Кан в официално изявление.  

Временно тимът ще бъде воден от Кит Саймънс, който ще дебютира в домакинството срещу Блекбърн през уикенда. Освен това спрягани за поста са още Стив  Кларк и Крис Хютън. 

Интересно е, че Фулъм се раздели с мениджъра си в деня, в който и друг изпаднал тим от елита през пролетта – Кардиф, направи това, като освободи Оле Гунар Солскяер.