Както се очакваше Оле Гунар Солскяер днес официално бе освободен от Кардиф Сити. Още вчера се заговори, че норвежецът най-вероятно ще си тръгне след серията лоши резултати и проведените разговори с ръководството, което вече е факт. 

Така той се задържа в тима около 9 месеца, като за този период регистрира баланс 9-5-16 във всички турнири. Пайните птици обаче отпаднаха от Висшата лига под негово ръководство, а освен това стартираха новия сезон в Чемпиъншип с 2 победи от 7 мача и са едва на 17-а позиция. 

„След като говорихме с Оле се обединихме около позицията, че в интересите на клуба е да прекратим своето сътрудничество. С него бе удоволствие да се работи, но заради разликите във философиите в подхода към играта преценихме, че е най-добре да се разделим” заяви президентът Мехмет Далман. 

„Искам да благодаря на собственика Винсънт Тан за възможността да ръководя Кардиф Сити. Желая всичко най-хубаво на него и успехи на клуба, но различията помежду ни ме накараха да преценя, че е най-добре да се оттегля. Благодарен съм на играчите за техните усилия и се надявам, че в края на сезона тимът ще се завърне във Висшата лига” каза самият Солскяер. 

В съботния мач срещу Дарби Каунти отборът ще бъде воден от Дани Габидон и Скот Йънг.