Лийдс Юнайтед заложи на словенски мениджър в стремежа да се завърне във Висшата лига, след като Дарко Миланич прие офертата на клуба. Новината бе потвърдена и от собственика Масимо Челино. 

46-годишният треньор бе начело на австрийския Щурм Грац през последните 15 месеца, но вчера напусна клуба, след като англичаните активираха клауза в договора му, която му позволява да напусне срещу определена сума. 

Днес той пристигна на Острова, за да подпише договор за 2 години, а утре ще изведе отбора за първа тренировка. 

„Това е огромна възможност, която не мога да пропусна, тъй като не знам кога отново ще я получа. В Щурм прекарах страхотно време, но това е оферта от друг свят и за мен бе много лесно да приема и да отида в Лийдс” заяви Миланич, който е бивш национал на Югославия, а е водил и Марибор, с който за 5 сезона спечели 9 отличия. 

Неговия дебют ще бъде в събота при гостуването на Брентфорд. В момента Лийдс е на 11-о място в класирането на Чемпиъншип с 13 точки, като е на 5 от върха и вече в 4 поредни срещи е без загуба. Клубът не е бил в елита от сезон 2003-2004, когато изпадна, след което стигна и до третото ниво на футбола в Англия.