В редиците на Астън Вила има добра новина броени дни преди гостуването на Манчестър Сити. Белгийската звезда в атаката на тима Кристиян Бентеке по всяка вероятност ще се завърне в игра за визитата на "Гражданите" през следващия уикенд.

Нападателят е извън терените от април месец, заради много тежка контузия в ахилеса, но вече тренира нормално със съотборниците си и се очертава да се появи на терена в предстоящия мач. Наставникът на "Виланите" Пол Ламбърт пък обяви, че състоянието му постоянно се подобрява. 

"Кристиян изобщо не е далече от завръщане в игра. Той тренира нормално вече от няколко седмици и не е имало усложнения. Ще проведем разговор с него да видим как се чувства. Не мисля обаче, че в момента има натиск върху него. Няма как да оказваме натиск върху футболист, който току-що се е възстановил от контузия", обяви Ламбърт, цитиран от "Скай Спортс".

"Ако той успее да направи това, което направи през първата си година в отбора, когато се завърне на терена, това ще бъде наистина страхотно. Той е една от най-добрите деветки, които съм виждал.