Мениджърът на Нюкасъл Алан Пардю ще остане на поста си поне в близко бъдеще, твърдят последните информации в английските медии. 

Свраките започнаха ужасно сезона и след 6 кръга са без победа във Висшата лига, като в понеделник загубиха от Стоук. Феновете се настроиха срещу наставника и поискаха освобождаването му, но засега наставникът няма да бъде сменян. 

Счита се, че дори и поражение от Суонси в края на тази седмица няма да бъде фатално за специалиста, чийто договор с отбора е до лятото на 2020-а година. 

„Трябва да продължим да се борим и да се стремим да се измъкнем от неприятностите и точно това ще направим. Очаквам сериозен разговор с Майк Ашли в следващите дни, но аз съм тук, за да водя отбора и ще продължа да изпълнявам задълженията си с всички сили” заяви Пардю след поражението от Грънчарите с 0:1. 

Букмейкърите определиха Тони Пюлис за човека с най-големи шансове да наследи Пардю, след като има славата на мениджър, който може да измъква отбори от трудни ситуации. Бившият бос на Евертън и Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс обаче, също е вариант.