Халфът на Евертън Рос Баркли ще се завърне на терена преди края на месеца, обяви мениджърът Роберто Мартинес и това е отлична новина за клуба. 

Английският национал получи контузия в коляното още преди старта на сезона и пропусна всички мачове досега. На „Гудисън” обаче очакват той да се завърне в игра след 2 седмици. 

„Смятаме, че в понеделник ще получи разрешение от лекарите да се присъедини към състава и да започне да тренира с нас. Ако това стане, остава единствено той да навлезе във форма. Напоследък работи активно, така че не очаквам да има проблеми” заяви Мартинес. 

„Едно от неговите най-силни качества е физиката му и това може да му помогне да се върне в обичайното си състояние. Все пак не е играл доста време, така че трябва да бъдем сигурни, че когато се завърне всичко ще бъде наред. От понеделник очаквам той да започне да тренира с нас, след което до 2 седмици се надявам, че ще го видим в състава” добави той. 

Шеймъс Колмън и Джеймс Маккарти също все още са аут, като ще пропуснат и мача с Астън Вила следващия уикенд. Евертън стартира лошо кампанията, като спечели само един от първите си 7 мача и с 6 точки мърсисайдци са едва на 17-о място в класирането.