Съдията Марк Клатенбърг бе наказан да не ръководи мач от Висшата Лига през следващия кръг заради концерт.

Клатенбърг бе съдия на мача между Кристъл Палас и Уест Бромич през изминалия уикенд. Веднага след него обаче той напуснал стадиона със собствен превоз и заминал за Нюкасъл, за да гледа концерт на Ед Шийрън.

Това обаче е нарушение на протокола на Висшата Лига, която изисква съдиите да отиват и да напускат стадиона преди и след мач заедно. Съображенията за това са както за сигурност, така и за почтенността на съдиите.

В допълнение на това Клатенбърг си позволил да говори по телефона с мениджъра на УБА Нийл Уорнък, което също е нарушение.

Това не е първия скандал с 39-годишния Марк Клатенбърг. Преди време той бе временно отстранен и пропусна 8 мача, докато бе разследван за дългове свързани с бизнес. Той бе обвинен и от Джон Оби Микел в расистки обиди, макар впоследствие да бе оправдан от ФА.

В оправдание на Клатенбърг, оказва се че  Ед Шийрън има специална притегателна сила във футболните среди. Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни също посети негов концерт и днес сутринта се похвали със снимка с певеца.