Балонът на Саутхемптън сякаш се спука. Тимът продължи да разочарова феновете си и регистрира пета поредна загуба във всички турнири. Светците паднаха с 0:1 на терена на третодивизионния Шефилд Юнайтед и отпаднаха на 1/4финалите в турнира за Купата на Лигата. 

Тимът на Роналд Куман започна брилянтно сезона, но вече повече от месец е без победа, като преди този мач загуби 4 поредни срещи във Висшата лига. Като цяло домакините бяха по-добри и заслужаваха да спечелят. 

Още в началото при едно статично положение вратарят на Светците Фрейзър Форстър не се намеси както трябва, като изпусна топката, която се отби от напречната греда и излезе в корнер. 

Остриетата бяха по-активни и по-опасни до почивката, но в самия край на полувремето можеха да бъдат наказани, когато Шейн Лонг комбинира със Садио Мане, но той от много добра позиция, не успя да стреля точно. 

След паузата Форстър отново запази вратата си суха, когато при един свободен удар всички се разминаха, но вратарят успя да реагира и да избие топката, която се насочваше към далечния му ъгъл. 

В 63-ата минута обаче той капитулира. Стражът не се справи с една топка от свободен удар на Боб Харис и Марк Макнълти успя да я бутне зад голлинията, за да даде аванс на Шефилд Юнайтед. 

След гола Светците не успяха да реагират кой знае колко добре, а в края дори останаха с човек по-малко след червен картон на Флорин Гардош. Така или иначе обаче те регистрираха още едно поражение.