Крадци са проникнали през нощта в къщата на Дарън Бент докато той спи и са откраднали двете му луксозни коли.

Те са намерили ключовете на автомобилите, след което спокойно са отпрашили с тях. Едната кола е Рейндж Роувър, а другата Ауди РС6.

Инцидентът е станал в събота през нощта в къщата на нападателя, близо до Сътън Колдфийд - градче в предградията  на Бирмингам.

Крадците са проникнали в дома на футболиста като са счупили ключалките на прозорец и са влезли от там. Не се споменава точно кога е разбрал за инцидента самият Бент, но полицията е била повикана на място в 3.15 часа през нощта.

Това е пореден неприятен удар за 30-годишния нападател. След гръмкият му трансфер в Астън Вила за 18 милиона паунда през 2011-та година, кариерата му тръгна надолу. Той прекара период под наем за Фулън, а през този сезон записа само един мач като титуляр за Вила. През миналия месец той бе даден под наем на играещият в Чемпиъншип Брайтън.

Той обаче не е първият футболист, станал жертва на крадци. През 2011-та година крадци обърнаха апартаментът им нагоре с главата, търсейки бижута.

През 2010-та година пък апаши нахлуха в дома на Стивън Джерард, където заплашиха съпругата му, че ще отвлекат децата, ако не им каже къде са парите. В това време Джерард бе в Марсилия на мач с Ливърпул.

Далеч по-лош късмет имаше двойка крадци, които преди години опитаха да оберат бившия нападател на Евертън Дънкън Фъргюсън. Те заварили шотландецът, който веднага ги атакувал. Единият крадец успял да избяга, но другият прекарал 3 дни в болница.