Макар че все още търси първата си победа начело на Нюкасъл, Джон Карвър ще остане начело на Свраките до края на сезона. 

От клуба потвърдиха, че 50-годишният специалист ще завърши кампанията начело на отбора, след като явно не успяха да си осигурят желания заместник на напусналия в началото на януари Алан Пардю. 

Така Карвър, който през този месец на няколко пъти обяви, че с удоволствие би останал на поста, ще има възможност да докаже, че заслужава да води състава и за по-дълго време. 

„Това е горд ден за мен. Работих и се учиха от най-добрия мениджър, който този клуб някога е имал – Сър Боби Робсън. Зная, какво означава тимът за града и за хората му. Вярвам в играчите и в екипа си. Уверен съм, че ще постигнем добри резултати и ще се насладя на позицията си като главен треньор в този велик клуб” заяви Карвър. 

„След като обсъдихме възможните опции на този етап, преценихме, че е по-добре да отложим назначаването на постоянен мениджър до след края на сезона. Търсим човек, който да е най-правилния за поста и койта да изпълни целите, които имаме за бъдещето. Джон има пълната подкрепа на ръководството, но желанието ни е задължителен завършек в Топ 10 и вярваме, че то ще бъде постигнато” заяви изпълнителният директор Лий Чарнли. 

Нюкасъл е 11-и във Висшата лига с 27 точки, като под ръководството на Карвър тимът загуби и трите си мача – един за ФА Къп и два във Висшата лига. В следващия кръг отболът ще гостува на Хъл в събота.