Нотингам Форест реши да се раздели с мениджъра Стюърт Пиърс след серията лоши резултати на отбора. 

Легендарният тим спечели само 3 мача в 21 двубоя от септември насам в Чемпиъншип и се смъкна в средата на класирането, на цели 13 точки от зоната на плейофите. Затова ръководството реши да действа и освободи Пиърс, който пое състава миналото лято. 

«След продължили дискусии между собственика и президент Фаваз Ал Хасави и мениджъра Стюърт Пиърс, клубът реши да освободи наставника от неговия пост незабавно. Г-н Ал Хасави предложи друг пост в клуба на Пиърс, който той обмисля в момента» се казва в официално съобщение на Нотингам. 

«Това е най-трудното футболно решение, което взимам. Последните резултати обаче ме убедиха, че трябва да потърсим промяна и се надявам, че феновете ще разберат решението ми. Стюърт е човек, на когото винаги съм се възхищавал и това няма да се промени. Това е причината той да получи предложение да заеме пост на съветник в клуба» заяви Ал Хасави. 

Новият мениджър вече е ясен и това е бившият бос на Болтън Дъги Фридман, който си тръгна от Уондърърс през октомври. Той е бивш играч на Нотингам, където се подвизава в периода 1998-2000 година, когато за последно Форест игра в елита на Англия.