Червеният картон на защитника на Съндърланд Уес Браун бе отменен от Независимата регулаторна комисия към Футболната асоциация. 

Както е известно бранителят бе изгонен в мача с Манчестър Юнайтед загубен с 0:2, макар че повторенията показаха, че съотборникът му Джон О’Шей извършва нарушението срещу Радамел Фалкао. 

След двубоя реферът Роджър Ийст е споделил пред своите ръководители, че не е сбъркал, а е искал да изгони именно Браун, тъй като е преценил, че той извършва фаула срещу нападателя. От Съндърланд обаче обжалваха и в крайна сметка апелът им бе уважен. 

„За мен, а и за английския футбол е много важен начина, по който бе разгледан целия случай. В крайна сметка всички правила бяха спазени и съм много доволен от това“ заяви мениджърът Густаво Пойет, който сега ще може да използва Браун за утрешния мач срещу Хъл от междинния кръг на Висшата лига. 

„Имам моменти през сезона, когато се нуждаеш от най-силните си и най-опитни играчи. Точно този е такъв за нас и това е отлична новина за отбора“ добави наставникът, чийто тим се бори за оцеляване в първенството.