Астън Вила сложи край на серията си от 7 поредни загуби и общо от 12 мача без победа във Висшата лига, след като спечели с 2:1 у дома срещу местния съперник Уест Бромич в двубой от 28-ия кръг. Така Тим Шърууд взе първи успех начело на отбора. 

Триумфът дойде дори след изтичане на добавеното време, а с трите точки бирмингамци събират 25 и се измъкват от зоната на изпадащите. Разочарованието за Дроздовете е голямо, защото те бяха на път да измъкнат още един позитивен резултат, преди вратарят им Бен Фостър да ги провали в края. 

Началото бе равностойно, преди да се стигне до 14-ата минута. Тогава Агбонлахор получи в наказателното поле, обърна се и стреля остро с левия крак. Топката бе право в тялото на Фостър, който обаче я изпусна, тя мина зад гърба му и с по-голямата си част се търкули и зад голлинията. 

Системата обаче не отчете попадение и след това повторенията показаха, че може би една четвърт от топката е върху голлинията. Това обаче вдъхнови домакините и в 22-ата минута те поведоха. 

Вратарят Гузан прати силна топка напред, тя бе отклонена от Кристиан Бентеке зад него и Агбонлахор се измъкна, като стреля под тялото на излезлия напред Фостър. Това бе едва 14-ия гол на Вила за сезона. 

Няколко минути след това Агбонлахор бе изведен този път отляво, пак прокара топката под Фостър, който този път го събори. Лескът обаче успя да притича и да избие пред голлинията. В добавеното време на първата част Фабиан Делф от домакините удари гредата с хубав удар, но така или иначе паузата дойде при аванс за Вила. 

След почивката гостите успяха да затворят мача и първо Крейг Доусън пропусна с глава след статично положение, а в 67-ата минута Саидо Бераино изравни. Центриране от корнер бе върнато от Джолиън Лескът, който бе на далечната греда и нападателят останал във вратарското поле, реализира. 

Изглеждаше, че Вила отново ще претърпи разочарование, когато дълбоко в добавеното време вратарят на Албиън Бен Фостър реши да помогне. Той първо не се справи с удар от дистанция. Последва центриране, което стражът не успя да овладее. Тръгна да преследва топката, но Мат Лоутън стигна пръв до нея и след контакта между двамата, реферът отсъди дузпа. Кристиан Бентеке не сбърка и донесе триумфа.