Повиканият за първи път в националния отбор на Англия Хари Кейн, ще направи своя дебют, обяви селекционерът Рой Ходжсън. 

Той обаче не уточни дали това ще се случи в утрешната европейска квалификация срещу Литва или в контролата срещу Италия във вторник. 

Нападателят прави фурор с екипа на Тотнъм, като има 29 гола за сезона, от които 19 са във Висшата лига и логично привлече вниманието към себе си. 

„Ние сме доволни от Хари. Мога със сигурност да заявя, че той ще направи своя дебют за Англия в някой от следващите два мача. Аз обаче не съм готов да разкрия своя състав, така че просто ще трябва да изчакате до утре и да видите“ заяви Ходжсън преди мача с балтийците. 

В същото време Уейн Руни не спести похвалите си по адрес на Кейн. „Мисля, че неговият сезон е изключителен. Той е за първа година във Висшата лига, но головете, които вкарва и представянето му в мачовете, са страхотни, така че напълно заслужено е в отбора. За английския футбол е прекрасно, че разполага с подобен нападател“ изтъкна капитанът, който е на 3 гола от изравняване на постижението на Сър Боби Чарлтън по голове за Трите лъва.