Нюкасъл е готов да плати 2 милиона паунда на Дарби Каунти, за да привлече мениджъра на отбора Стив Макларън през лятото, пише „Дейли Мейл“. 

Свраките се разделиха с Алан Пардю в края на декември и заложиха на неговия помощник Джон Карвър до края на кампанията, но нещата така или иначе не вървят особено добре и затова клубът е насочил вниманието си към Макларън. 

53-годишният специалист има опит от Висшата лига, където преди време води Мидълзбро, а след това бе начело и на националния отбор на Англия. Сега той се справя добре при Овните, с които миналия май загуби финала на плейофите за влизане в елита, но сега тимът му е фаворит за директна промоция. 

Нюкасъл получи 3,5 милиона паунда от Кристъл Палас за Пардю, така че планира да използва по-голямата част от сумата, за да постигне споразумение с Дарби относно боса на отбора, който при това е близък приятел с главния скаут на черно-белите Греъм Кар. 

Твърди се, че на „Сейнт Джеймсис Парк“ това е единственото име, което е обсъждано като евентуален вариант и дори самият Макларън гледа с добро око на евентуалното си завръщане на североизток. От Дарби обаче няма да пуснат лесно мениджъра си, който миналото лято подписа договор за 3 години с отбора.