Уотфорд се завърна във Висшата лига на Англия, след като победи Брайтън с 2:0 като гост и кръг преди края на Чемпиъншип е гарантирано, че тимът не може да излезе извън първите два отбора. 

За да могат Стършелите да празнуват помогна и това, че конкурентите на отбора се провалиха. Мидълзбро загуби с 3:4 гостуването си на Фулъм, докато Норич стигна само до 1:1 на терена на Родъръм. 

С основен принос за успеха на Уотфорд е бившият треньор на Левски Славиша Йоканович, който застана начело през есента и сега осигури позиция в елита през следващия сезон. За последно тимът бе във Висшата лига през 2006-2007. 

Голмайсторът на победителите Трой Дийни даде аванс на своя тим в 29-ата минута с 21-ия си гол през сезона, когато се разписа с удар от наказателното поле, след като домакините не успяха да изчистят една топка. 

Брайтън имаше своите положения, но ги пропусна и в добавеното време Дийни комбинира с Матей Видра, който гарантира успеха с второто попадение в двубоя. 

При това положение Борнемут на практика ще си осигури също директна промоция, ако в понеделник победи у дома Болтън, тъй като съставът ще има 3 точки аванс пред третия Мидълзбро и много по-добра голова разлика.