Борнемут постигна исторически успех, след като на практика си осигури класирането за Висшата лига и през следващия сезон за първи път ще играе в английския елит. 

Черешките сразиха Болтън с 3:0 в предпоследния си мач от кампанията в Чемпиъншип и така дръпнаха с 3 точки пред третия Мидълзбро. Головата разлика на южняците обаче е с 19 гола по-добра от тази на Боро, така че това гарантира спечелването на директна промоция за хората на Еди Хау, които последваха Уотфорд. 

Домакините имаха преимущество през целия двубой, като в края на първата част решиха нещата в своя полза, след като преди това пропуснаха няколко положения. 

Марк Пю откри в 39-ата минута, когато финтира защитник на далечната греда и откри с удар по диагонала. Само пет по-късно Мат Ричи завърши отлична комбинация и успокои окончателно своите.

След паузата Борнемут дори изпусна дузпа, след като Ян Керморжан стреля над вратата. В ситуацията Дервит бе изгонен, а в края все пак Калъм Уилсън все пак вкара третия гол, когато реализира с обръщане. 

След последния съдийски сигнал привържениците на тима нахлуха на терена, за да празнуват заедно класирането за Висшата лига, а букмейкърите вече приемат залози за оцеляването на състава сред най-добрите. Счита се, че само класирането осигурява на Борнемут минимум 130 милиона паунда приходи.