В Нюкасъл решифа да не сменят мениджъра Джон Карвър три кръга преди края на сезона, въпреки трагичното представяне на отбора напоследък. 

Свраките загубиха 8 последователни двубоя и това ги смъкна в борбата за оцеляване, като в момента са само на 2 точки от 18-ия Съндърланд, който дори е с мач по-малко. 

Днес преди обед се появиха слухове, че Карвър е уволнен след среща с изпълнителния директор Лий Чарнли, но след това от клуба излязоха с официално съобщение, в което се казва: 

„След резултата от мача с Лестър в събота, изминаха два дни на честен диалог с Джон Карвър и футболистите. Последствието от тези дискусии е, че бордът, мениджърът, неговия екип и футболистите, са напълно концентрирани върху оставащите три много важни мача. Всички поемат отговорност за настоящата ситуация, но и са отдадени да постигнат запазването на елитния статут на отбора”. 

До края на сезона Нюкасъл ще приеме Уест Бромич и Уест Хям, а между тях ще гостува на Куинс Парк Рейнджърс, така че оцеляването е напълно постижимо, но все пак ще трябва да се получи и значително подобрение на играта.