Уест Хям ще има нов мениджър през следващия сезон, след като от клуба официално обявиха, че няма да подновят договора на Сам Алърдайс. 

Това стана веднага след загубата от Нюкасъл с 0:2 вчера в последния кръг от Висшата лига, която остави Чуковете на 12-о място в класирането, въпреки че тимът стартира отлично и по Коледа се бореше за топ 4. 

„Искаме да благодирам на Сам Алърдайс за неговата работа, откакто пристигна на „Болейн Граунд“ преди 4 години. Той оставя клуба в значително по-добро състояние, отколкото бе, когато пристигна и ние сме му много благодарни за това. Преценихме обаче, че няма да подновим договора му и ще потърсим мениджър с различна философия“ заявиха в официално съобщение съпрезидентите Дейвид Голд и Дейвид Съливан. 

Самият Алърдайс прие решението спокойно. „Мисля, че това е най-доброто както за клуба, така и за мен. Моето време тук, бе наистина фантастично. Насладих се на работата си и на това, което постигнахме по времето, когато бях тук. Смятам, че изпълних задачите, които имах и съм доволен“ заяви той. 

Опитният специалист пристигна в Източен Лондон през 2011-а година, когато отборът изпадна от елита и след това веднага го върна във Висшата лига, като завърши съответно 10-и, 13-и и 12-и през следващите 3 сезона. 

Сред мениджърите, които се спрягат за негови наследници, са Славен Билич, Унай Емери, Дейвид Мойс и Роберто ди Матео.