Един от най-добрите нападатели от близкото минало Джими Флойд Хасълбенк е в полезрението на Нюкасъл за нов мениджър на отбора, пише вестник „Сън”. 

Свраките търсят заместник на Джон Карвър, който изведе тима едва до 3 победи от 20 мача и в края на сезона дори застраши позицията му в елита, преди в крайна сметка черно-белите да оцелеят след победа над Уест Хям с 2:0 в последния кръг. 

Хасълбенк показва прогрес в професията, след като първо работи в Роял Антверп в Белгия, а след това и начело на Бъртън Албиън, където пристигна през ноември миналата година. 

По онова време тимът бе 6-и в класирането на Лига 2, но под ръководството на холандеца завърши кампанията на върха и така ще играе в третото ниво на английския футбол през следващия сезон. 

Затова и Нюкасъл може да реши да заложи на Хасълбенк, макар и подобен ход да изглежда рискован, предвид все пак липсата на опит от страна на младия мениджър, който в Тайнсайд със сигурност ще бъде поставен под сериозно напрежение. 

43-годишният бивш нападател изигра 10 сезона на Острова, като вкара 189 гола в 426 мача с екипите на Лийдс, Челси, Мидълзбро, Чарлтън и Кардиф.