Холандският специалист Дик Адвокаат взе решение да напусне Съндърланд и да сложи край на кариерата си като клубен мениджър на високо ниво. 

Специалистът успя да спаси тима от изпадане, след като през месец март замени начело на "Черните котки" Густаво Пойет и в крайна сметка отборът имаш желание той да остане в тима.

Въпреки това обаче срещата между ръководството на английския клуб и 67-годишния наставник не премина добре за Съндърланд и опитният треньор не бе убеден да остане на "Стейдиъм ъф Лайт".

"Честно казано съм изключително разочарован, че не успяхме да го задържим, но от друга страна разбирам напълно и уважавам неговото решение", обяви президентът на отбора Елис Шорт.

"За краткия си престой в нашия отбор той направи наистина голяма разлика и благодарение на своя голям опит и ентусиазъм успя да изправи клуба на крака".

"Ние винаги ще му бъдем благодарни за това, което той постигна".

Самият специалист коментира решението си по следния начин: "В определени моменти от живота трябва да направиш труден избор и да вземеш решение, а все пак аз вече съм възрастен човек и съм на почти 68 години. Редица отбори се свързаха с мен, но решението ми бе или да остана в Съндърланд, или да се откажа. Избрах второто", каза той.