Утрешният финал за ФА Къп може да се окаже последният мач на Кристиан Бентеке с екипа на Астън Вила. 

Мениджърът на тима Тим Шърууд призна, че в договора на нападателя има заложена неустойка в размер на 32,5 милиона паунда  (около 40 милиона евро), която му позволява да напусне. 

Желаещи да привлекат белгиеца не липсват, като се говори, че Ливърпул е №1 от тези отбори предвид проблемите на Червените пред гола. С 12 гола в последните си 12 мача, Бентеке определено демонстрира качества да направи следващата стъпка в кариерата си. 

„В неговия договор има заложена клауза за напускане, така че за нас би било невъзможно да го спрем, ако той реши да напусне. Все пак ако никой не покрие заложената сума той ще остане, тъй като не искаме да го продаваме“ заяви Шърууд. 

„В контрактите на повечето играчи има подобни клаузи. Досега той не е дал индикация, че иска да си тръгне. Моето мнение е, че преди европейското първенство, той не трябва да напуска. Това е турнир, за който Белгия е сред фаворитите. Освен това ако остане и през следващия сезон вкара между 20 и 30 гола за нас, това може да го изстреля в отбор като Реал Мадрид“ добави босът на Вила.