Нюкасъл Юнайтед ще интервюира няколко кандидати, от които след това ще избере новия си мениджър, съобщават английските медии. 

С най-големи шансове за поста са бившият халф на Арсенал Патрик Виейра, който в момента работи в Манчестър Сити като ръководител на департамента за развитие, Стив Макларън, който бе уволнен от Дарби Кантуи и бившият бос на Суонси Михаел Лаудруп, който за последно работи в Близкия Изток. 

Шансовете на Джон Карвър, който наследи Алан Пардю, са минимални, след като под негово ръководство Свраките спечелиха само 3 от 19 мача и се спасиха от изпадане едва в последния кръг, когато победиха Уест Хям. 

Въпреки че няма опит в професията, кандидатурата на Виейра се приема като доста сериозна предвид авторитета му и това, че ще трябва да работи с доста свои сънародници на североизток. 

Изпълнителният директор Лий Чарнли се очаква да проведе разговори с всеки от кандидатите, като от клуба ще обмислят внимателно на кого да заложат и няма да бързат с решението си. 

Нюкасъл се раздели с Алан Пардю през януари, като тогава бе взето решение новият бос да бъде назначен през лятото, след като преговорите с Реми Гард и Стив Макларън, приключиха неуспешно.