Отборите от Висшата лига на Англия вече са дали повече от 500 милиона паунда за нови футболисти, сочи проучване на Би Би Си. 

Това е с 335 милиона по-малко от рекорда, който бе поставен миналото лято, но все още не трябва да се забравя, че остава около месец до затварянето на трансферния прозорец. 

Очаквано преминаването на Рахийм Стърлинг от Ливърпул в Ман Сити е най-голямата сделка, след като Гражданите се съгласиха да дадат твърдо 44 милиона лири за него, като сумата може да се увеличи с още няколко милиона в зависимост от представянето му. 

Босът на Ман Юнайтед Луис ван Гаал вече даде 83 милиона за футболисти, но явно не смята да спира дотук, тъй като намекна, че клубът му планира да направи изненадващ трансфер. 

Увеличаването на парите от телевизионни права ще означава, че няма да мине много време преди клубовете да дадат над 1 милиард паунда за футболисти. От сезон 2016-17 цената на тв-правата се увилачава от 3,018 до 5,136 милиарда лири, като последният тим ще получава 99 милиона, а шампиона 150 милиона, като тези суми са преди да бъдат добавени средствата от участието на отборите в телевизионен мач.