След като не успя да се пребори за Саидо Бераино, Тотнъм реагира бързо и привлече корееца Хюн-Мин Сон от Байерн Леверкузен. 

Шпорите потвърдиха за сделката в сайта си, като се уточнява, че нападателят трябва да получи работна виза, но това едва ли ще бъде сериозен проблем. 

Английските медии твърдят, че лондончани са извадили солидните 18 милиона паунда за играча, чийто договор е до лятото на 2020-а година. На „Уайт Харт Лейн“ той ще играе с №7. 

23-годишният Сон се утвърди в Бундеслигата, където игра за Хамбургер и Байер, като през миналия сезон отбеляза 11 гола за Аспирините, за които общо се отчете с 29 попадения в 87 срещи. Той има 40 мача за националния отбор на Южна Корея, но въпреки това платената сума за него сякаш изглежда прекалено висока. 

„Това е голям клуб, а моята цел винаги е била да играя във Висшата лига. Сега, когато получавам този шанс от Тотнъм, съм невероятно щастлив. Страхотно е, че ще играя с футболисти като Хари Кейн и Кристиан Ериксен и искам да помогна на тима да стане още по-добър“ заяви Сон. 

Той е вторият кореец, който ще играе за Тотнъм след Юн-Пьо Лий в периода 2005-2008.