Евертън успя да осъществи трансфер в последния момент преди затварянето на трансферния прозорец, като привлече Аарън Ленън. 

Крилото на Тотнъм подписа за 3 години, като трансферната сума не бе обявена официално, но се счита, че Карамелите са платили за него около 4-4,5 милиона паунда. 

Ленън загуби мястото си при Шпорите след идването на Маурисио Почетино и миналия сезон изкара известно време под наем при Сините от Мърсисайд, които сега решиха да си го върнат. 

„Много сме доволни, че можем отново да приветстваме Аарън в Евертън. Той имаше важна роля във втората част от миналия сезон при нас и вярваме, че ще продължи да играе както умее и ще бъде полезен на отбора. Феновете също го харесват, така че идването му тук е отлична новина“ заяви мениджърът Роберто Мартинес. 

Трансферът на Ленън бе потвърден официално повече от два часа след приключването на трансферния период в Англия. Той е второто попълнение за Карамелите през последния ден за трансфери, след като преди него бе взет защитника Рамиро Фунес Мори от Ривър Плейт.