Легендарният нападател на Болтън Кевин Дейвис сложи край на 22-годишната си професионална кариера. Бившият английски национал използва социалната мрежа Туитър, за да обяви решението си.

"Беше емоционално. Благодаря на всички, които ми помагаха по дългия път", написа Дейвис и добави снимка с окачени на стената бутонки.

38-годишният Дейвис е без отбор от края на миналия сезон, когато бе освободен от състава на Престън Норт Енд.

Професионалната кариера на Дейвис започва в Честърфийлд през 1993 година. Той дебютира за клуба в мач от купата на Лигата срещу Уест Хем. Звездата му обаче изгрява 4 години по-късно, когато помага на скромния тим на Честърфийлд да достигне до полуфиналите за купата на Англия. 

След това той преминава в Саутхемптън, а година по-късно Блекбърн го купува срещу 7,5 милиона лири. След 4 години, 23 мача и само 1 гол за Блекбърн, Дейвис се завръща обратно в Саутхемптън, а през 2003 година отива в Болтън със свободен трансфер. 

За 10 години с екипа на "свинските крачета" той записва 407 мача, в които реализира 85 попадения. Последните 2 години той изкара в Престън Норт Енд, като помогна на тима да спечели промоция за Чемпиъншип.

През 2010 година 33-годишният тогава Дейвис записва единствения си мач за националния отбор на Англия в евроквалификацията с Черна гора.