Лидерът в Група Е на световните квалификации Англия има наглед леката задача с гостуването на Сан Марино днес от 19,00 часа българско време. „Трите лъва“ са на върха в класирането с актив от 18 точки, докато противникът на тима е спечелил само една.

Мачът обаче ще бъде много специален за нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Стрелецът може да стане голмайстор №1 в историята на националния отбор на Англия, ако вкара два гола срещу футболното джудже. Капитанът на „Трите лъва“ има на сметката си 48 попадения за националния отбор, с което се изравни с Гари Линекер на второто място. Рекордът държи сър Боби Чарлтън с 49 гола. Рууни не е вкарал попадение във Висшата лига на Англия вече 10 мача, но пък за националния си отбор е познатият лидер.

Рекордното постижение на Рууни не изглежда никак далеч, след като Англия вкара 31 гола само в 5 мача срещу Сан Марино. Равносметката е средно по 6 попадения на мач, което дава добри коефициенти на Уейн за рекорд.

Под лупа ще се следи и играта на Джонджо Шелви, който се завръща в състава за пръв път, след като дебютира именно срещу Сан Марино през 2012 година. Халфът на Суонзи впечатлява от началото на сезона и селекционерът Рой Ходжсън разкри още вчера, че ще го пусне титуляр.

Титуляри ще излязат още защитникът на Евертън Джон Стоунс и нападателят на Лестър Джейми Варди. Последният дебютира за Англия при равенството с Република Ирландия през юни, но последните му изяви за клубния отбор са повече от впечатляващи.

„Джонджо Шелви ще започне титуляр. Същото се отнася и за Джон Стоунс и Джейми Варди. Сега не съм подготвен да кажа останалите. Стоунс се представя много добре, а трансферните спекулации около бъдещето му показват неговата класа. Не вярвам те да му се отразят“, заяви Рой Ходжсън.

Последните мачове между Сан Марино и Англия:

Англия – Сан Марино, европейска квалификация от октомври 2014 г.

5:0 (Джагиелка, Рууни, Уелбек, Таузенд, Дела Вале автогол)

Сан Марино – Англия, световна квалификация от март 2013 г.

0:8 (Дела Вале автогол, Чембърлейн, Дефоу 2, Йънг, Лампард, Рууни, Стъридж)

Англия – Сан Марино, световна квалификация от октомври 2012 г.

5:0 (Рууни 2, Уелбек 2, Чембърлейн)